Καλέστε μας

Καλαμάτα

+30 2721096239

+30 6948674789

Καλέστε μας

Καλαμάτα

+30 2721096239

+30 6948674789

Υπάρχει αρκετός κόσμος που δεν γνωρίζει ότι επιτρέπεται να αγοράσουν πυροτεχνήματα και να κάνουν τη ρίψη μόνοι τους, όπως επίσης δεν γνωρίζουν ότι υπάρχουν εξειδικευμένα καταστήματα πώλησης πυροτεχνημάτων που μπορούν να προμηθεύονται απο κει όλο το χρόνο τα πυροτεχνήματα τους. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα πολλές φόρες να πέφτουν θύματα εξαπάτησης όσο αναφορά την ποιότητα, την τιμή και τη νομιμότητα των προϊόντων που παίρνουν.Παρακάτω σας δίνουμε κάποιες βασικές συμβουλές ώστε να αποφύγετε περιπτώσεις που θα σας κοροϊδέψουν!
 
Να προμηθεύεστε πυροτεχνήματα μόνο από εξειδικευμένα & νόμιμα καταστήματα πώλησης πυροτεχνημάτων. Ποτέ μην εμπιστεύεστε καταστήματα ή ανθρώπους ή "μεσάζοντες" που δεν έχουν άδεια εμπορίας πυροτεχνημάτων, γιατί στις περισσότερες των περιπτώσεων τα πυροτεχνήματα είναι αμφιβόλου προέλευσης και ποιότητας και η χρήση τους εγκυμονεί κινδύνους για την ασφάλεια και τη σωματική ακεραιότητα του καταναλωτή. Και το αποτέλεσμα μπορεί να κρύβει δυσάρεστες εκπλήξεις!
 
Τα πυροτεχνήματα που πωλούνται από τα καταστήματα που διαθέτουν τις απαραίτητες από το νόμο άδειες είναι πυροτεχνήματα λιανικής πώλησης και ανήκουν στις κατηγορίες 1, 2 & 3. Πωλούνται ελεύθερα, αφού είναι ελεγμένα και εγκεκριμένα από τις αρμόδιες αρχές και μπορείτε να τα προμηθεύεστε και να τα απολαμβάνετε όλο το χρόνο. Η ρίψη των πυροτεχνημάτων αυτών των κατηγοριών γίνεται ελεύθερα από τους αγοραστές, και για τη χρησιμοποίηση και τη ρίψη  τους δεν χρειαζεται καμια έκδοση αδείας. Τα πυροτεχνήματα που ανήκουν στην κατηγορία 4 (βόμβες) είναι μόνο για επαγγελματική χρήση και για τη ρίψη τους χρειάζεται η έκδοση της απαιτούμενης άδειας από τις αρμόδιες αρχές.
 
Ζητήστε από τα νόμιμα καταστήματα που θα προμηθευτείτε τα πυροτεχνήματα σας να δείτε βίντεο. Έτσι θα διαμορφώσετε ο ίδιος άποψη για τα σχέδια, τα χρώματα και τα ανοίγματα των πυροτεχνημάτων που θα αγοράσετε. Η περιγραφή του τύπου πηγαίνει ψηλά και ανοίγει εντυπωσιακά σε διάφορα σχέδια, δεν είναι επιχείρημα που πρέπει να σας πείσει για την αγορά του! Τα κριτήρια του καθενός μπορεί να διαφέρουν κατά πολύ από τις δικές σας επιλογές.
 
Σύνηθες φαινόμενο, ιδιαίτερα σε γάμους, είναι η κάλυψη της εκδήλωσης με πυροτεχνήματα από "διάφορους", όπως γραφεία οργάνωσης εκδηλώσεων, djs, ανθοπωλεία & αίθουσες εκδηλώσεων . Στις περισσότερες των περιπτώσεων οι "διάφοροι" δεν έχουν την εξειδίκευση, τη γνώση και τον κατάλληλο εξοπλισμό της δημιουργίας ενός εντυπωσιακού προγράμματος πυροτεχνημάτων που θα μείνει αξέχαστο σε σας και τους καλεσμένους σας. Είναι δε βέβαιο ότι το θέαμα δεν θα αναλογεί με το ποσό που θα έχετε πληρώσει και θα είστε τυχεροί αν όλα κυλίσουν ομαλά και δεν υπάρξουν δυσάρεστες εκπλήξεις στην πιο σημαντική στιγμή της ζωής σας!
 
Να κοιτάτε και να ελέγχετε πάντα τις συσκευασίες των προϊόντων. Όλα τα πυροτεχνήματα θα πρέπει να αναγράφουν την επωνυμία της εταιρίας που τα εισάγει καθώς και οδηγίες χρήσης, όλα στα ελληνικά. Αποφεύγετε προϊόντα με συσκευασίες που δεν αναγράφεται κανένα από τα παραπάνω στοιχεία για το προϊόν και κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί για την ποιότητά του.
 
Προσπαθείστε να έχετε σωστό κριτήριο αγοράς. Μην εμπιστεύεστε ανθρώπους που σας υποσχονται ένα υπερθέαμα από πυροτεχνημάτα με πολύ λίγα λεφτά. Θα καταλήξετε να έχετε ένα show που το μόνο που θα έχει είναι θόρυβος χωρίς να βλέπετε κανένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Αν αυτό που ονειρεύεστε είναι ένα γεμάτο θέαμα με μεγάλα ανοίγματα που να γεμίζουν τον ουρανό με χρώματα και σχέδια πρέπει να ελέγξετε τη διάμετρό και το μέγεθός από τους πυροσωλήνες του πυροτεχνήματος που θέλετε να αγοράσετε. Για παράδειγμα, ένα πακέτο με πυροτεχνήματα μπορεί να έχει 100 βολές αλλά οι πυροσωλήνες του να είναι κοντοί και λεπτοί. Αυτό σημαίνει ότι οι βολές θα είναι αδύναμες, χωρίς ανοίγματα. Σε αντίθεση ένα άλλο πακέτο με τα ίδια χρήματα να έχει 40 βολές και οι πυροσωλήνες του να έχουν μεγάλη διάμετρο, που σημαίνει ότι και οι βολές στον ουρανό θα έχουν μεγάλο και εντυπωσιακό άνοιγμα.
 
Μην προμηθεύεστε από πουθενά και από κανέναν γουρούνες, μινέρβες και κάθε είδους παράνομες κροτίδες, ακόμα κι αν αυτός είναι γνωστός ή φίλος σας. Είναι άκρως επικίνδυνες και η χρησιμοποίησή τους μπορεί να οδηγήσει σε τραυματισμό, πολλές φορές και θάνατο! Κατά καιρούς όλοι έχουμε ακούσει για ατυχήματα που προκλήθηκαν από πυροτεχνήματα, όμως από επίσημα στατιστικά της Αστυνομίας κανένα δεν έχει προκληθεί από εγκεκριμένα και νόμιμα προϊόντα, αλλά τα ατυχήματα αυτά γίνονται από αυτοσχέδια ή παράνομα πυροτεχνήματα (γουρούνες, κροτίδες, μινέρβες, κ.τ.λ.).
 
Η αγορά ενος φθηνού προϊόντος χαρίζει σίγουρα ικανοποίηση. Όμως, διαρκεί ελάχιστα, αφού μετά τη χρήση του η απογοήτευση διαρκεί πολύ περισσότερο, αφού στις περισσότερες των περιπτώσεων μετανιώνετε για την επιλογή σας.