Καλέστε μας

Καλαμάτα

+30 2721096239

+30 6948674789

Καλέστε μας

Καλαμάτα

+30 2721096239

+30 6948674789

Χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με την ασφάλειά σας

Τα πυροτεχνήματα είναι ένας τρόπος για να ομορφύνουμε  στιγμές που θέλουμε να θυμόμαστε. Μπορούν να προσφέρουν οικογενειακή ψυχαγωγία αρκεί να χρησιμοποιούνται από ενήλικες σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσεως.

Για να διασφαλισθεί η ασφάλεια τόσο του κοινού οσο και του προσώπου που πυροδοτεί τα πυροτεχνήματα σας συνιστούμε να τηρείτε τα ακόλουθα μέτρα κατά τη διάρκεια της καύσης των πυροτεχνημάτων σας.

Τα πυροτεχνήματα πρέπει να τα χειρίζονται μόνο ενήλικες. Ποτέ μην αφήνετε τα παιδιά να παίζουν ή να χειρίζονται οποιοδήποτε πυροτέχνημα. Ακόμα και τα λεγόμενα παιδικά πυροτεχνήματα χρησιμοποιούνται υπό την επίβλεψη ενήλικα.

Η χρησιμοποίηση των πυροτεχνημάτων γίνεται πάντοτε μακριά από ανθρώπους, κατοικίδια, σπίτια, καλώδια, δάση, ξερά χόρτα και γενικά μέρη όπου υπάρχει κίνδυνος πυρκαγιάς.

Τοποθετείστε τα πυροτεχνήματα σε σκληρή, επίπεδη και σταθερή επιφάνεια, όχι σε χόρτο ή χώμα και στερεώστε τα με αδρανή υλικά (τσιμεντόλιθο, τούβλα, πέτρες).

Μη χρησιμοποιείται πυροτεχνήματα αν είστε υπό την επήρεια αλκοόλ ή άλλης ουσίας.

Μην τα χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που επικρατούν ισχυροί άνεμοι.

Βεβαιωθείτε ότι στο πυροτέχνημα αναγράφεται ο αριθμός έγκρισης του Υ.Β.Ε.Τ. το όνομα του κατασκευαστή ή εισαγωγέα και οι οδηγίες χρήσεως.

Μην κρατάτε ποτέ πυροτεχνικά προϊόντα σε τσέπες, κυρίως εκείνα που ανάβουν με την τριβή, καθώς μπορούν να αυτό-αναφλεχθούν με την κίνηση του σώματος.

Διατηρείτε τα προϊόντα σε σίγουρους τόπους – μέρη μακριά από φλόγες και πηγές θερμότητας. Η υγρασία πιθανόν θα διακινδύνευε την λειτουργία και την ασφάλεια.

Ανάβετε τα πυροτεχνήματα πάντα ένα-ένα, έχοντας την προσοχή σας στο να κρατάτε τα άλλα πυροτεχνήματα μακριά, προστατεύοντας τα έτσι από σπινθήρες. Έχετε έναν κουβά με νερό σε περίπτωση δυσλειτουργίας ή πυρκαγιάς.

Μην πλησιάζετε ποτέ το πρόσωπο σας στα πυροτεχνήματα και φροντίστε να μην έχετε κανένα μέλος του σώματος σας πάνω από τα πυροτεχνήματα.

Προεκτείνετε πάντα το χέρι σας όταν ανάβετε το φυτίλι, κρατώντας έτσι σε απόσταση το στήθος και το πρόσωπο σας. Συνιστάται η χρήση γυαλιών ασφαλείας στα άτομα που χρησιμοποιούν πυροτεχνήματα.

Σε περίπτωση αποτυχημένης ή μερικής λειτουργίας μην προσπαθήσετε να ξανανάψετε το πυροτέχνημα. Μην προσπαθήσετε να επιβεβαιώσετε την αίτια της ανεπιτυχούς λειτουργίας φέρνοντας το πρόσωπο σας (ή οποιοδήποτε μέρος του σώματος σας) πάνω από το πυροτέχνημα. Μην το κρατάτε στα χέρια σας. Αφήστε το να κρυώσει και στην συνέχεια βυθίστε το στο νερό για να καταστραφεί τελείως. Μην αφήνετε ποτέ σε οποιοδήποτε μέρος πυροτεχνήματα άκαυτα ή που δεν πυροδοτήθηκαν σωστά.

Ποτέ μη χρησιμοποιείτε τα πυροτεχνήματα ως όπλα, μη τα στρέφετε ποτέ προς οποιοδήποτε πρόσωπο ή οποιαδήποτε περιουσία.